JAK VYBRAT TU SPRÁVNOU INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOST?

     Uvažujete o investici na horách? Zvažujete do čeho konkrétně investovat? Je lepší chalupa, nebo apartmán? Bojíte se pracnosti s chalupou? Nabízíme pár tipů pro zvážení. Zajímají Vás konkrétní čísla a příklady? Neváhejte se na nás obrátit, pracujeme zejména s neveřejnými nabídkami a tu správnou nemovitost pro Vás spolu najdeme přímo na míru.

Naši klienty lze rozdělit na dvě skupiny. Jedni hledají primárně skvělou investiční příležitost, pokud možno bez starostí, nemovitost prakticky nevyužívají. Druhá skupina hledá vysněnou nemovitost, kde bude ráda trávit svůj volný čas. Zbylou dobu pak nemovitost dají k dispozici pro krátkodobé pronájmy, aby jim i něco vydělala.

Každý jsme jiný a liší se i naše preference. Nabízíme pár tipů na otázky, které je třeba před výběrem zvážit a pár našich komentářů:

Hledám primárně investici, nebo místo pro rekreaci?

Nemusí být nutně v přímém protikladu. Naopak. Jednoznačně platí pravidlo, že nejlépe fungují apartmány, či chalupy, které si majitel vybere a dokončí tak, aby mu tam bylo příjemně.

Apartmán, nebo chalupu?

Apartmán je jednoznačně nejjednodušší cesta k bezproblémové investici. Zejména apartmány blízko sjezdovek, anebo v centrech malebných horských městeček fungují prostě skvěle. Chalupa pak může být i na odlehlejším místě, znamená trochu více starostí, ale o to větší ziskovost nabízí. A starosti? Ty můžete nechat na nás.

Velký nebo malý apartmán?

Z investičního pohledu jednoznačně platí, že výnos záleží na efektivitě uspořádání apartmánu. Klientela jsou z velké části rodiny s dětmi. Garsonka se spaním pro rodinu se dvěma dětmi bude ideální. Stejně tak dobře v procentuální výnosnosti bude fungovat dispozičně dobře řešené malé 3kk.

U sjezdovky, nebo v klidném prostředí?

Obecně platí, že nejlépe fungují apartmány nebo chalupy v těsné blízkosti atrakcí (sjezdovky, turistické trasy, centra měst). Pěkná chalupa pak může fungovat i na úplné samotě, ale apartmán mimo centrum dění bude mít výnos a obsazenost trochu horší.

Zajímá Vás téma? Investicemi na horách žijeme, rádi se s Vámi podělíme o naše zkušenosti.